• Edwin en Els Prins tijdens de uitreiking van de prijs.
• Edwin en Els Prins tijdens de uitreiking van de prijs. Foto: Aangeleverd

Banketbakkerij Prins uit Alblasserdam bakt beste speculaasbrokken van Nederland

Algemeen 195 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Banketbakkerij Prins, de Patisserie College Banketbakker uit Alblasserdam, heeft de eerste prijs heeft gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring van het gilde van de betere banketbakkers.

In de afgelopen week konden alle banketbakkers die aangesloten zijn bij het gilde Patisserie College hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2021’. In totaal hebben bijna 60 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel.

Topkwaliteit
De jury, Dimitri Bakker, adviseur van Friesland Campina en vier specialisten, spraken van een hoog niveau van de producten. Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Banketbakkerij Prins zijn echt van topkwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Iets aangepast
Edwin en Els Prins, eigenaren van banketbakkerij Prins zijn ongelofelijk blij met deze prijs. Edwin: “We proberen al jaren deze prijs te winnen. Maar helaas is het niet makkelijk. Er doen gewoon heel veel Patissiers uit het hele land mee. Dit jaar hebben we de brok toch weer iets aangepast: iets minder suiker onder andere om de speculaaskruiden nog meer tot hun recht te laten komen. Dat we nu de beste van Nederland zijn is echt waanzinnig. Geweldig gewoon!”

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken van Banketbakkerij Prins scoorden op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een hoge kwaliteit. Een prachtig resultaat voor het banketproduct.

De competitie
Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door Friesland Campina. en uitgereikt door Dimitri Bakker(Friesland Campina),Hans Tros (technisch adviseur van het Patisserie College) en Rick Out (Managing Director MCB).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie