• De leerlingen zijn bezig met de Flashmob terwijl de opnamen gemaakt worden.
• De leerlingen zijn bezig met de Flashmob terwijl de opnamen gemaakt worden. Foto: Nanda van Heteren

Leerlingen De Willem dansen in videoclip; coproductie van RTV Papendrecht

Algemeen 189 keer gelezen

PAPENDRECHT • De lokale omroepen RTV Papendrecht en Merweradio uit Sliedrecht zijn bezig met hun eerste coproductie. Met toestemming van het management wordt een lokale versie gemaakt van de videoclip ‘Tebbie nou op je muil?!’ van Richard Groenendijk als zijn alterego Jopie Parleviet. De leerlingen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht dansen mee.

De omroepen vonden het een ‘goed idee om in de pandemie de lokale partijen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Er is speciaal voor deze videoclip gekozen. Enerzijds omdat deze zich goed leent om stukken met lokale beelden te vervangen, anderzijds omdat dit lied aangeeft dat er, ondanks de zware tijd, op sommige momenten plek is voor een grapje.

In drie draaidagen worden 25 verschillende lokale organisaties gefilmd voor dit project. Vijfentwintig leerlingen van dansgroep Golden Army van De Willem waren vrijdag als eerste aan de beurt.

Sabine Bikker, docente Lichamelijke Opvoeding die ook de Golden Army onder haar hoede heeft, was meteen enthousiast toen zij benaderd werd. “De leerlingen hebben door corona geen enkel optreden kunnen doen. Dansen in een videoclip kan wel en dat leek ons allemaal direct leuk!”

De leerlingen sluiten zich hierbij aan. Janneke den Boer uit havo2 vertelt: “Dansen vind ik heel erg leuk, vooral in deze gezellige groep. Het idee vond ik meteen super, omdat mensen dan op die manier kunnen zien hoe dansen op onze school eraan toe gaat.” Dansgenote Isolde Wöhler uit de havo/vwo brugklas heeft geen zenuwen voor de videoclip: “Ik vind het heel erg leuk om voor de camera te staan en na afloop het resultaat van ons allemaal te zien!”

Wanneer de videoclip uitkomt, is nog niet bekend, maar deze wordt gepubliceerd op de kanalen van RTV Papendrecht en Merweradio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie