• De overhandiging van het parfum, met links Wouter Dekker en rechts mr. Arie Slob.
• De overhandiging van het parfum, met links Wouter Dekker en rechts mr. Arie Slob. Foto: Bert Bons

Nieuw parfum uit Papendrecht steunt Alzheimer Nederland

Algemeen 428 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het Odensehuis in Papendrecht werd op maandag 3 mei een nieuw parfum gelanceerd: Bebz. De Papendrechtse initiatiefnemer Wouter Dekker steunt met de verkoop van het lekkere luchtje een goed doel: Alzheimer Nederland.

“Ik ben trots op iemand als Wouter die dit doet. Hoe kom je op het idee? Maar jij doet het!”, zo bedankte mr. Arie Slob hem voor deze actie. Arie Slob nam als voorzitter van de regio Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland het eerste flesje parfum in ontvangst uit handen van Wouter Dekker.

De Papendrechter heeft in zijn nabije omgeving te maken gekregen met Alzheimer en kwam zo op het idee om zijn steentje bij te dragen aan het onderzoek en de bestrijding van deze ziekte. 

“Eén op de vijf mensen wordt getroffen door dementie. Het kan veel onbegrip veroorzaken in de naaste omgeving, omdat dementie ervoor zorgt dat mensen uiteindelijk de regie over zichzelf en het leven kwijtraken”, vertelde Wouter tijdens de introductie van Bebz-parfum.

Bebz is een parfum met een eigentijdse geur voor hem en haar. Het is speciaal ontworpen om verbinding te brengen. Wouter: “Door het samen te dragen, blijf je verbonden, ook als je elkaar niet ziet.” Wouter heeft de parfum vernoemd naar zijn moeder, die enkele jaren terug overleden is. “En de Z heb ik eraan toegevoegd omdat ze altijd zo zorgzaam was.”

Het luchtje is niet speciaal ontworpen of bedoeld voor oudere mensen, maar is geschikt voor alle leeftijden. Wouter: “Er zit een gerenommeerd bedrijf achter de ontwikkeling van deze parfum, maar ze willen niet genoemd worden.”

Arie Slob van Alzheimer Nederland wilde er nog wel iets over zeggen: “Het komt niet vaak voor dat een parfum zowel voor hem als voor haar is. Dat zie je alleen in het duurdere segment. Maar de prijs van Bebz valt dan weer mee!”

Een flesje Bebz-parfum kost 14,95 euro en is verkrijgbaar via de website www.heldenparfum.nl. Ook is Bebz verkrijgbaar bij pedicure Arja Kornet aan het Oosteind 22, bij Zipp Mode en bij Hairstyling Zanen in Papendrecht. Tien procent van de verkoopprijs gaat naar Alzheimer Nederland.

Arie Slob: “Het gaat ten goede komen aan het onderzoek naar de oorzaken van dementie. Daar is veel geld voor nodig. Vanuit de Rijksoverheid gaat in verhouding maar weinig geld naar onderzoek naar dementie, terwijl het bijna doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden