• Een artist impression van hoe een deel van de Poldermolen eruit zou kunnen gaan zien.
• Een artist impression van hoe een deel van de Poldermolen eruit zou kunnen gaan zien. Foto: Gemeente Papendrecht

Unanieme steun voor woningbouwplannen aan Poldermolen in Papendrecht

Algemeen 642 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdag 15 april unaniem ingestemd met het uitwerken van plannen om woontorens te realiseren op de locatie waar nu nog de brandweerkazerne en het politiebureau gevestigd zijn.

Er komen mogelijk enkele woontorens te staan, waarvan de hoogste maximaal tien verdiepingen gaat tellen. Dat blijkt uit de schetsontwerpen voor de herontwikkeling van de Poldermolen 8, die nu verder uitgewerkt zullen gaan worden.

Verhuizingen
De gemeente onderzoekt de mogelijkheden tot herontwikkeling van het gebied, dat 8673 vierkante meter telt, waarvan 7537 vierkante meter eigendom is van de gemeente. De brandweer verhuist dit jaar naar de nieuwe kazerne en naar verwachting verhuist de politie in het voorjaar van 2022 naar het nieuwe bureau aan de Burgemeester Keijzerweg.

Het plangebied ligt op een markante plaats in de gemeente Papendrecht. De Veerweg vormt de historische verbinding tussen het veer naar Dordrecht en de polder Alblasserwaard en heeft nog steeds een belangrijke functie binnen de verkeersstructuur van Papendrecht. Door de centrale ligging is dit een beeldbepalende locatie in Papendrecht. Een herontwikkeling moet daarom met extra zorg worden ontworpen, vindt de gemeente Papendrecht.

Ranke woontorens
Er zijn enkele mogelijke plannen opgesteld, waarin telkens ranke woontorens van vijf tot tien verdiepingen zijn opgenomen. Mogelijk worden ook de panden aan de Poldermolen 10-18 en 20 betrokken bij de plannen. Dan ontstaat er meer ruimte voor de bouwplannen en kunnen er drie in plaats van twee torens geplaatst worden in het gebied.

De verwachting is dat een ontwerp-bestemmingsplan aan het einde van 2021 ter inzage gelegd kan worden gelegd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Burgemeester gemeente Molenlanden sluit woning in Nieuw-Lekkerland vanwege hennepkwekerij 112 5 dec., 16:42
Afbeelding
Kerstkaartenactie en oliebollen van Hoop voor Albanië Nieuws 5 dec., 12:07
Afbeelding
Crowdfunding voor ernstig zieke Frank Pinas uit Papendrecht om laatste wens in vervulling te laten gaan Nieuws 5 dec., 10:36