• Het gebied waar de appartementen zullen komen.
• Het gebied waar de appartementen zullen komen. Foto: Gemeente Papendrecht

Raad Papendrecht stemt in met appartementen aan P.C. Hooftlaan 180

Algemeen 392 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op donderdagavond 15 april unaniem ingestemd met de bouw van een appartementencomplex aan de P.C. Hooftlaan 180.

Daar staan nu gebouwen leeg die vroeger gebruikt werden door de bibliotheek en het jongerenwerk van Papendrecht.

Er komt waarschijnlijk een woongebouw van vijf bouwlagen, dat ruimte biedt aan ongeveer 25 startersappartementen. Er komt een parkeervoorziening bij of onder het gebouw en tevens wordt dan de tuin achter het gebouw heringericht. Omwonenden hebben aangegeven dat ze die tuin graag willen behouden. 

De huidige parkeerplaatsen voor de entree van de Elimkerk zullen verdwijnen. 

De entree van de kerk was overigens nog een aandachtspuntje van met name de christelijke partijen in de Papendrechtse raad. Onderzocht gaat worden of de Elimkerk een entree kan krijgen via de Schoolstraat, die aan de zuidzijde van het kerkgebouw gelegen is. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat er een ontsluiting komt over het water richting de P.C. Hooftlaan.

Met de toezegging dat de belangen van de kerk meegenomen worden in de bouwplannen, was er brede instemming voor het plan, dat nu verder uitgewerkt gaat worden.

“Voor ons is groen een belangrijke randvoorwaarde van dit plan. Maar ook een bouwplan met woningen die betaalbaar zijn voor starters. We hebben er vertrouwen in dat dit in balans is”, zo vatte René van Engelen van GroenLinks de gevoelens van velen samen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie