• De binnentuin achter de Schoolstraat 2 tot en met 102 in Papendrecht.
• De binnentuin achter de Schoolstraat 2 tot en met 102 in Papendrecht. Foto: Aangeleverd
update

Omwonenden P.C. Hooftlaan 180 in Papendrecht zitten niet te wachten op ‘blok beton’

1 apr, 10:00 Algemeen 430 keer gelezen

PAPENDRECHT • De omwonenden van de P.C. Hooftlaan 180 in Papendrecht zitten niet te wachten op een appartementencomplex. Maar of ze bewaar gaan aantekenen tegen de bouwplannen, is nog maar de vraag.

Die bouwplannen zijn overigens nog niet gepresenteerd voor de circa 25 starterswoningen op de plaats waar nu nog het voormalige pand van de Artotheek en het jongerenwerk staat. Maar alles wijst erop dat de gemeente een gebouw met circa vier woonlagen gaat realiseren op de noordwestelijke hoek van het Marktgebied in het centrum van Papendrecht.

Bewoners van de Schoolstraat 2 tot en met 102 en de P.C. Hooftlaan tegenover het oude gebouw van de Artotheek vrezen een deel van hun uitzicht kwijt te raken.

Uitzicht
Buurtbewoner Dick Rietveld vertelt over de bewoners van de Schoolstraat: “Veel van deze bewoners zijn niet zo goed ter been en hebben nu als uitje het zicht op de P.C. Hooftlaan en de binnentuin, gelegen achter hun woning, waar vogels broeden en waar ze het wel en wee van het groen mee kunnen maken. De bewoners zijn erg bang dat zij de binnentuin evenals het uitzicht zullen moeten missen.”

Er zijn al gesprekken geweest met een aantal bewoners van de P.C. Hooftlaan, die ook beslist niet zitten te wachten op een hoge stenen muur aan de overkant van het water. Dick: “En de bewoners van de Markt, met uitzicht aan de zijkant van hun woningen, zullen straks ook geen prettig uitzicht meer hebben.” Hij verwacht dat zij mogelijk bezwaar zullen aantekenen tegen de bouwplannen. 

Dick: “Wij gaan geen procedure beginnen, de meeste bewoners durven het niet aan en zeggen dat de gemeente toch geen rekening houdt met de senioren die straks de meeste last hebben van de nieuwbouw.”

Denken aan bewoners
“Wij hopen dat de gemeente dit keer het gezonde verstand gebruikt en denkt aan de bewoners in plaats van aan geld.”

De buurtbewoners zien liever een andere invulling voor het pand aan de P.C. Hooftlaan 180, zoals bijvoorbeeld een apotheek, een medisch centrum en waarom niet weer de bibliotheek, woningen of een dagopvang voor mensen met een beperking.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie