• Het terras van Willaerts in 2019.
• Het terras van Willaerts in 2019. Foto: Aangeleverd

Papendrechtse horeca gooit terrassen open, maar dan zonder gasten

Algemeen 547 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op dinsdag 2 maart zetten de Papendrechtse restaurants de Ertepeller, Grand Café Willaerts, Il Mercato, Jut&Jul, PuurLoes, Grieks Restaurant Olympia en Urban Streetfood Bar de terrassen neer op anderhalve meter.

De terrassen worden afgezet met lint. “Ook de horeca kan verantwoord open”, is de boodschap die ze hiermee willen geven.

Op 2 maart is landelijk besloten om de winkels weer gedeeltelijk te openen. Ook de contactberoepen mogen weer aan de slag. De horecabranche voelt zich achtergesteld. Zij hebben het afgelopen jaar het langste de deuren gesloten moeten houden.

Met de tekst ‘Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar!’ refereren zij sarcastisch aan de vraag: ‘Welk gevaar vormen wij voor de samenleving, met een georganiseerde plek in de zon voor een kop koffie?’ Wellicht zijn wij juist onderdeel van de oplossing.

Horeca branche-breed zal er landelijk actiegevoerd worden. De genoemde restaurants zullen geen gasten ontvangen, zolang dit niet is toegestaan, uit respect voor de huidige regelgevingen. Het belang van ieders gezondheid staat voorop, maar de restaurants willen zo wel laten zien dat ze klaar zijn om op een verantwoorde manier hun gasten te kunnen ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie