Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Onafhankelijk Papendrecht stelt vragen over voorgenomen bezuinigingen

Algemeen 236 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de voorgenomen bezuinigingen.

De gemeente is van plan om ruim 500.000 euro te gaan besparen op de subsidies voor sport, cultuur en sociaal domein. Het is de bedoeling dat de vermindering van de subsidie ingaan in 2022.

Bekend is geworden dat de bibliotheek en Sterk Papendrecht hard worden getroffen door de bezuinigen. De grootste besparing op het subsidiebudget is het gefaseerd afbouwen van 200.000 euro subsidie aan de bibliotheek. Daarnaast wordt ook bij Sterk Papendrecht in drie jaar tijd 150.000 euro bezuinigd.

Maar er zijn nog veel meer verenigingen die gekort gaan worden, zoals RTV Papendrecht, het Beeldenpark, het Sportgala en de speeltuinen. De fractie van OP wil weten om hoeveel euro’s het gaat per organisatie of vereniging.

Er is al veel kritiek gekomen vanuit de verenigingen op de voorgenomen bezuinigingen. Zo heeft de stichting achter de beeldenboulevard langs de rivier verklaard dat het voortbestaan in het geding komt. De bibliotheek van Papendrecht maakte eveneens bekend dat het voortbestaan van de bibliotheek ernstig bedreig wordt.

De komende tijd kunnen de getroffen organisaties beroep aantekenen tegen de voorgestelde bezuinigingen. Dit zullen ze naar verwachting vrijwel allemaal doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie