Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank en vreemd geld voor Fight for Sight

Algemeen 119 keer gelezen

PAPENDRECHT • Deze week is ook in Papendrecht de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer van start gegaan.

In december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Voor Papendrecht is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Papendrecht, de Bethlehemkerk, de Morgensterkerk, Elimkerk, Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Parochie, winkelcentrum Westpolder (hoofdingang), De Vershoek Kaaswinkel (Meentpassage), Albert Heijn (winkelcentrum Wilgendonk), en Boon’s supermarkt (Markt van Matena). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor Fight for Sight. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden staaroperaties inderde wereldlanden betaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie