Afbeelding
Foto: 123rf.com

Bandspanningsactie Papendrecht; 90 procent te zacht opgepompt

Algemeen 159 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de maand november konden inwoners van de gemeente Papendrecht bij het afvalbrengstation (ABS) iedere zaterdag de bandenspanning van hun auto gratis laten controleren. Tijdens de actie hebben 318 mensen dat laten doen. Ongeveer 90 procent van de gecontroleerde banden was te zacht opgepompt.

Er waren zelfs 21 auto’s bij die met een lekke band rondreden. Ook waren er 50 versleten banden die door de controle aan het licht kwamen. De gecontroleerde auto’s besparen gemiddeld zo’n 20 euro door hun banden in goede conditie te brengen.

Bewustwording
Met deze actie wilde de gemeente Papendrecht mensen bewust te maken van het effect van rijden met goede bandenspanning. Uit de resultaten blijkt dat daar behoefte aan is. Volgens Luuk Thuss van Banden op Spanning heeft de actie bijgedragen aan bewustwording onder inwoners: “Negentig procent van de gecontroleerde auto’s in Papendrecht had een te lage bandenspanning. Dat is ten opzichte van het landelijk gemiddelde (70%) een stuk hoger.”

Duurzamer en veiliger
De actie draagt bij aan een schonere en veiliger samenleving. Als een voertuig de juiste bandenspanning heeft, levert dat meerdere voordelen op. Het is goed voor de verkeersveiligheid en beter voor het milieu. Met de goede spanning, stoot een auto minder CO2 uit, verbruikt die minder brandstof en gaan de banden langer mee. Tijdens de actie zijn relatief veel lekke banden opgespoord. Door regelmatig bandenspanning te controleren bespaart men met weinig moeite het milieu en doet men iets goeds voor de portemonnee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app