Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

PvdA vraagt om meer huizen voor starters en huurwoningen

Algemeen 209 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er zijn veel te weinig starterswoningen in Papendrecht. Ook is er een enorm tekort aan huurwoningen. Het is de PvdA van Papendrecht een doorn in het oog, maar meer dan de toezegging dat er volgend jaar verder over gesproken zal worden, kreeg de partij niet.

“De wachttijd voor huurwoningen is in Papendrecht meer dan twee jaar”, betoogde fractievoorzitter Derya Yildiz-Karso van de PvdA donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Er zijn gemiddeld 160 reacties op één huurwoning die vrijkomt”, vervolgde ze.

Ze meldde verder dat ze gehoord had dat er volgend jaar weer meer statushouders naar Papendrecht zullen komen. Derya: “Hoe is het college van plan om hiermee om te gaan?”

Wethouder Arno Janssen van onder meer volkshuisvesting erkende dat de cijfers er niet om liegen. “Het tekort aan geschikte woningen is 4 procent in Papendrecht. Dat percentage willen we omlaag brengen tot 2 procent. We proberen doorlopend te kijken naar de juiste balans.”

De wethouder wees de PvdA erop dat er in de wijk Kraaihoek de komende jaren 40 sociale huurwoningen bij zullen komen. De plannenmakerij voor deze wijk, nabij het centrum van Papendrecht, is onlangs van start gegaan. “Volgend voorjaar kunnen we er met elkaar verder over spreken”, beloofde wethouder Janssen. Dan gaat de gemeente werken aan een woningplan, waarbij ook de regio betrokken wordt.

Daar moest de PvdA het mee doen. Derya Karso: “Wat er nu gebouwd wordt, is te weinig en het is niet te betalen. De prijzen van de huizen die nu gerealiseerd worden, zitten bijna allemaal tegen de vijf ton aan. Inwoners van Papendrecht zijn te lang op zoek naar een woning. Dit kan gewoon niet langer zo doorgaan. Het probleem wordt op de een of andere manier niet goed opgepakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie