Afbeelding
Foto:

Voormalige Papendrechtse schrijft eerste handboek voor prematuur ouders

Algemeen 267 keer gelezen

LEUSDEN/PAPENDRECHT • De voormalige Papendrechtse Shanna de Jong (34) heeft een handboek geschreven voor ouders van vroeg geboren baby’s.

In 2014 beviel Shanna de Jong te vroeg van haar jongste zoon. Tijdens die periode kwamen er tal van vragen op haar af waar ze met moeite het antwoord op kon vinden. Ze besloot daarom zelf het boek te schrijven dat ze in die periode zo had gemist. Dit boek geeft je antwoord op alle de vragen die je hebt met betrekking tot vroeggeboorte. Van de zwangerschap tot aan het eerste levensjaar.

“Alle informatie die je nodig hebt, prettig leesbaar, herkenbaar én medisch en wetenschappelijk verantwoord”, aldus de uitgever.

In Nederland worden jaarlijks 12.000 kinderen te vroeg geboren (voor 37 weken zwangerschapsduur). Voor het eerst verschijnt er nu dus een handboek voor hun ouders: zowel praktische als medische informatie, geschreven door een ervaringsdeskundige in samenwerking met neonatologen, jeugdartsen en gynaecologen.

Shanna groeide op in Papendrecht, ging naar de Koningin Beatrixschool en De Lage Waard en verhuisde in 2010 vanwege de liefde naar Leusden.

Titel van het boek is ‘Handboek vroeggeboorte’. Het boek heeft ISBN: 9789021576435, kost 30 euro en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden