Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Huurders sluiten vaak geen overlijdensrisicoverzekering af

Algemeen 405 keer gelezen

Huurders blijken een stuk minder vaak een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten in vergelijking met de eigenaren van een koophuis. Van de mensen die al een levensverzekering hebben afgesloten is maar liefst 88 procent de eigenaar van een woning. Maar 12 procent van de huurders hebben een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. 

In principe is dit wel relatief logisch, want huiseigenaren moeten regelmatig een levensverzekering afsluiten om een hypotheek te kunnen krijgen.

Financiële gevolgen voor de huurder
Als de eigenaar van een huis komt te overlijden dan zal de achterblijvende partner en nabestaanden dus waarschijnlijk een uitkering krijgen van de overlijdensrisicoverzekering. Dit is niet altijd het geval, zoals je op overlijdensrisicoverzekeringexpert.nl kunt lezen. Met het uitgekeerde bedrag kan de hypotheek dan alsnog afgelost worden. Bij een huurder is dit normaal gesproken niet het geval, want de meeste mensen die een huis huren hebben geen levensverzekering afgesloten. Toch moet de huur dan nog betaald worden, wat problemen kan opleveren voor de achterblijvende partner. 

Huurders denken niet na over financiële gevolgen van overlijden
Het is dus verstandig voor de huurders om ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Toch doen ze dit meestal niet omdat ze nogal optimistisch blijken te zijn. Hierdoor denken ze een stuk minder na over de financiële gevolgen van het overlijden. Zo goed als 70 procent van de huurders denkt dat de achterblijvende partner gewoon in de woning kan blijven wonen. In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Sterker nog, de financiële klap voor de achterblijvende huurder is over het algemeen vele malen groter dan verwacht.

Overlijdensrisicoverzekering voor de huurder
Het is dus zeker aan te raden voor de huurders om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, ook al mag het dan niet verplicht zijn. Het is natuurlijk zeker geen overbodige luxe om een financiële buffer te hebben als één van de huurders inderdaad komt te overlijden. Zo kan de achterblijvende partner naar alle waarschijnlijkheid in het huurhuis blijven wonen. Natuurlijk gaan de maandelijkse lasten wel omhoog door de levensverzekering. Nadat je zo’n soort verzekering hebt afgesloten moet je namelijk maandelijks een premie betalen aan de verzekeraar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie