• De uitreiking van de cheques aan de voedselbanken.
• De uitreiking van de cheques aan de voedselbanken. Foto: Aangeleverd

Cheque van Ladies’ Circle voor de voedselbanken

Algemeen 109 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Ladies’ Circle Alblasserwaard heeft een cheque van 3250 euro kunnen uitreiken aan de voedselbanken Papendrecht en Alblasserdam.

Na het moeten annuleren van hun Beer, Bubbles & Bingo van 27 maart kwamen de Ladies met het alternatief om een actie via Social Media op te starten voor de voedselbanken. Middels donaties van particulieren en bedrijven hebben zij een geweldig bedrag mogen inzamelen. Verkochte bingotickets werden spontaan (deels) omgezet in een donatie, er kwamen extra donaties binnen en alles resulteerde in het geweldige bedrag van 3250 euro.

Het opgehaalde bedrag is over de voedselbanken van Papendrecht en Alblasserdam verdeeld en zal gebruikt worden voor fruit- en groentepakketten. De voedselbanken hebben namelijk een groot tekort aan groente en fruit, niet alleen in de coronatijd overigens. En juist groente en fruit zijn zo belangrijk voor de gezondheid.

Om zo veel mogelijk groente en fruit te kunnen verkrijgen, hebben de Ladies daarnaast de samenwerking met een regionale groentewinkel gezocht. Hij zal de voedselbanken helpen met hun aankopen.

Al met al kan de Ladies’ Circle Alblasserwaard terugkijken op een mooi, geslaagde actie, waarin duidelijk haar motto Vriendschap en Service mooi naar voren komt. Of zoals haar jaarmotto luidt: ‘Don’t stop u now!’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie