Afbeelding

Podcast voor stichting Bij de Heerlijkheid

Algemeen 189 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Ondernemersvereniging Papendrecht (OVP) heeft een podcast geschonken aan de Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 in Papendrecht.

Op de podcast is het verhaal van Piepelotje de Bij te horen. Het verhaal van Piepelotje is gemaakt door documentairemaker Prosper de Roos. Piepelotje vertelt samen met imker Ad wat er rond maar ook in de bijenkast gebeurt.

Ad, die ook bestuurslid is bij de stichting, licht toe: "we kunnen niet altijd bij de educatiestal aanwezig om iets over bijen te vertellen". De podcast is een welkome aanvulling op de al aanwezige informatieborden. Met een druk op de knop start het op kinderen afgestemde verhaal door de luidsprekers die zijn opgehangen bij het kijkraam.

"We zijn heel blij met  deze schenking van de OVP, maar ook met het feit dat Papendrechtse ondernemers ons ondersteunen om dit soort wensen mogelijk te maken", laat stichting Educatie Stal Bij de Heerlijkheid weten.

Naast het verhaal van Piepelotje wordt met een tweede knop het BIJzonder lied ten gehore gebracht. Dit lied is vorige jaar tijdens het Music, Art & Lemonade festival gemaakt door muziekleraar Peter de Jong en ingezongen door schoolkinderen uit Papendrecht, waaronder de Beatrixschool.

Woensdag 17 juli 2019 om 09:00 uur  wordt de podcast officieel aangeboden door de voorzitter van de OVP. Dit gebeurt tijdens de laatste BIJ en WIJ, het educatieproject van de stichting.  Groep 5 van de Beatrixschool is aanwezig bij deze opening.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden