Afbeelding

OP wil rookvrije zones bij gebouwen van gemeente Papendrecht

Algemeen 116 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht wil rookvrije zones instellen bij alle gebouwen van de gemeente Papendrecht.

Het is de partij een doorn in het oog dat er bijvoorbeeld gerookt mag worden bij de ingang van het Sportcentrum langs de Burgemeester Keijzerweg.

OP vindt dat de gemeente Papendrecht rookvrije zones moet propageren. "Zeker bij het Sportcentrum, dat eigendom is van de gemeente en bovendien een voorziening is die beoogt juist aan de gezondheid van de gebruikers bij te dragen", zo redeneert de partij.

OP heeft een motie opgesteld om rookvrije zones bij gemeentelijke gebouwen af te dwingen, dus niet alleen bij het Sportcentrum, maar bij alle gebouwen die van de gemeente Papendrecht zijn. Komende donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt de motie ingediend en kunnen de overige partijen in de Papendrechtse raad daarop reageren.

"De gemeente Papendrecht zou een voorbeeldrol kunnen vervullen bij het verder terugdringen van het roken in de openbare ruimte door rookvrije zones in te stellen", aldus OP.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie