• Harry Eskes.
• Harry Eskes. Foto: Anke Bot

Kennisbijeenkomst voor jonge bedrijven in de Drechtsteden

Algemeen 103 keer gelezen

DORDRECHT • Bij Rabobank Drechtsteden aan de Wilgenbos 1 in Dordrecht wordt op maandag 8 oktober een speciale avond gehouden voor jonge bedrijven, waarmee ondernemers handvatten krijgen om hun bedrijf beter te laten floreren.

Het thema is 'Zakendoen door zichtbaar te zijn'. De organisatie ligt bij ondernemersvereniging Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden, de zeven Drechtstedengemeenten en Rabobanken Drechtseden en Merwestroom. Er zijn enkele specialisten als spreker en er is een informatiemarkt. De toegang is gratis.

Speciale thema-avond
Veel ondernemers met een jong bedrijf worstelen de eerste jaren om hun plek te vinden. Met als gevolg dat menigeen vroegtijdig afhaakt. Dat is heel sneu, maar evenmin goed voor de economie. Hoe meer diversiteit met gezonde bedrijven, hoe beter voor het economisch klimaat. "Als ondernemersvereniging gericht op jonge bedrijven zien en horen we die pijnpunten", zegt Harry Eskes, voorzitter van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden.

"In gesprek met accountmanagers van de gemeenten in de Drechtsteden ontstond het plan voor een speciale avond met als thema zichtbaarheid. Inclusief enkele goede sprekers. Dit is nu op 8 oktober op één van onze maandelijkse avonden. Ook de Rabobank Drechtsteden en de Rabobank Merwestroom, beide onze partner, steunen ons. Daarom is de toegang gratis, maar moet  men zich wel even aanmelden."

Digitale toegangspoort
Speciaal voor de gelegenheid is een aparte URL in het leven geroepen: www.jouwjongebedrijf.nl. Harry Eskes: "We zochten tijdens de opzet naar een zo logisch mogelijke 'digitale toegangspoort'; ook om je aan te melden. Met een website onder deze logische naam, kunnen we de komende jaren vaker iets organiseren. Als vereniging willen wij van nature jonge bedrijven helpen. Dus zijn we actief met bijeenkomsten. Voor toekomstige grote activiteiten zoals op 8 oktober, hopen we dat de partners van nu en nieuwe partijen, zoals bijvoorbeeld DaVinci, hiervoor warmlopen. Aan ons zal het niet liggen. Zulke kennisbijeenkomsten zijn altijd nuttig voor ondernemers."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Toch definitief streep door schoorstenen nieuwe woningen 'Kassen Jonker', nu én in de toekomst Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdwijnt het openbaar onderwijs uit de wijk Kinderdijk? D66 en PvdA maken zich er zorgen over Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden