Afbeelding

OP wil schulden RTV Papendrecht en kinderboerderij kwijtschelden

Algemeen 168 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil de schulden van RTV Papendrecht en kinderboerderij Papenhoeve laten kwijtschelden.

Dat schrijft de partij in een brief aan het gemeentebestuur van Papendrecht. Door de kwijtschelding krijgen de beide stichtingen meer financiële lucht en kunnen ze beter hun taken uitvoeren.

"Wij zien dat de lokale omroep op tal van fronten verbeterslagen heeft laten zien", aldus OP. "Wij vinden het dan ook niet meer fair het verleden zo zwaar op de toekomst te laten drukken. En zeker niet daar waar de gemeente zelf ook een belangrijke vinger in de pap heeft gehad als het gaat om het opzadelen van een schuld bij RTV Papendrecht."

Een gebaar is daarom volgens OP op zijn plaats: kwijtschelding van de restschuld. "Dat geeft RTV Papendrecht ook weer wat meer lucht als het gaat om het invulling geven aan de taken van een lokale omroep Papendrecht waardig. Het zijn per slot van rekening vrijwilligers die de omroep draaiende houden.

Kinderboerderij
Ten aanzien van de schuld van de kinderboerderij, omgezet in een lening van de gemeente aan de kinderboerderij, wil OP aan het gemeentebestuur meegeven om ook deze restschuld kwijt te schelden.

"De kinderboerderij is niet in staat om sponsors aan te trekken zoals dat in het bedrijfsleven of in de charity-hoek wél het geval is", aldus OP. "De kinderboerderij is een voorziening waar we trots op moeten zijn en de gemeente beschikt over voldoende financiële middelen om dit met ingang van 1 januari aanstaande, bij de behandeling van de begroting van 2019, structureel goed te regelen. Als het subsidie jaarlijks op ongeveer twee ton uitkomt zit de kinderboerderij volgens onze inschatting goed."

De kwijtschelding aan beide stichtingen kost de gemeente Papendrecht ongeveer 100.000 euro.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie