Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel

Gestolen bestelbus crasht op N214 na politie-achtervolging vanuit Alblasserdam

112 942 keer gelezen

ALBLASSERDAM/NOORDELOOS • Na een wilde achtervolging door de Alblasserwaard heeft de politie maandagavond 5 februari een man opgepakt op de N214 bij Noordeloos. 

De man reed bij Alblasserdam in een gestolen voertuig. De Belgische bestelbus werd door de politie opgemerkt dankzij een zogenaamde ANPR-hit op het kenteken. Dat is een automatische kentekenplaatherkenning. De bus bleek te zijn gestolen. 

De Landelijke Eenheid van de politie startte een achtervolging en vroeg direct om assistentie in de regio. Met snelle interventievoertuigen, een politiemotor en diverse andere politievoertuigen werd geprobeerd de verdachte tot stoppen te dwingen. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet.

Op de N214 ter hoogte van Noordeloos crashte de man. Hij sprong uit het voertuig en sloeg op de vlucht. De man klom over een schutting en rende richting de voetbalvelden. Vanuit de politiehelikopter kon men alles goed volgen en op die manier konden de agenten op de grond de goede kant op worden gestuurd. Volgens omwonenden zou de verdachte zich hebben willen verstoppen in een sauna bij een woning. 

De man werd uiteindelijk aangetroffen, in de boeien geslagen en is meegenomen naar het politiebureau. De gestolen bus wordt door een berger meegenomen en wordt door de politie onderzocht.

Bron: ZHZ Actueel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden