Afbeelding
Foto: Peter Stam
update

Man (74) neergeschoten bij woningoverval in Kinderdijk, dader(s) nog spoorloos

112 1.977 keer gelezen

KINDERDIJK • Een man van 74 jaar is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een gewapende woningoverval aan de Puntweg in Kinderdijk. 

De hulpdiensten kregen rond 00.30 uur een telefoontje dat het goed mis was in de villa op het Drierivierenpunt. Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en diverse politiewagens werden naar Kinderdijk gestuurd. Voor de veiligheid moest het ambulancepersoneel blijven wachten op de Veerdam, totdat de politie het sein gaf dat het veilig genoeg was om naar de betreffende woning te komen.

Slachtoffer aanspreekbaar
Na ongeveer een kwartier had de politie de situatie onder controle en kon ook de ambulancedienst het terrein op. In de woning was een man aanwezig, die door een overvaller in zijn hoofd was geschoten met een vuurwapen. De man, afkomstig uit Overijse in België, is per ambulance met spoed meegenomen naar het ziekenhuis. Dit gebeurde onder begeleiding van een arts van het Mobiel Medische Team uit Rotterdam. Hoe de gewonde man er aan toe is, kan een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. Wel kan de woordvoerster melden dat de man aanspreekbaar was, toen de hulpdiensten arriveerden.

In de woning was tijdens het incident ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd.

Geen aanhoudingen
De politie is een groot onderzoek gestart om uit te zoeken wat er nu precies in de woning is gebeurd en wat er buit is gemaakt. De forensische opsporing is ter plaatse en er wordt met een speurhond gezocht in de omgeving. De politie heeft nog niemand aangehouden en kan nog niet zeggen of het om één of meerdere daders gaat en hoe men is gevlucht.

Zelfs of er sprake is van een woningoverval, een inbraak of een ander scenario, kan de politie nog niet melden. De zaak wordt onderzocht.

De politie is een Team Grootschalig Onderzoek gestart en zoekt getuigen. Wie voor, tijdens of na het schietincident iets in de omgeving van de woning gezien of beelden heeft van bijvoorbeeld een bewakingscamera, deurbelcamera of dashcam, wordt gevraagd dat te melden. Alle informatie die de politie helpt in het onderzoek is welkom. Er kan gebeld worden met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop programmeren bij Suppord in Papendrecht Algemeen 7 feb, 10:56
Afbeelding
Qbuzz: 61 procent bussen uitgereden op dinsdag 7 februari Algemeen 7 feb, 08:53
Afbeelding
Inzamelingsactie Yunus Emre moskee in Alblasserdam voor hulp aan slachtoffers aardbeving in Turkije Algemeen 7 feb, 08:37