Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Politie Papendrecht over bedreigingen naar kinderen: ‘Uit verband getrokken’

112 952 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie van Papendrecht doet onderzoek naar bedreigingen en het uitdelen van xtc aan minderjarige kinderen in Papendrecht. In een eerste reactie op Instagram schrijft de politie dat de berichten die gedeeld worden via social media enorm uit zijn verband zijn getrokken.

Wat er dan werkelijk is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de meldingen. “Wij hebben huisbezoeken afgelegd en zijn met veel personeel actief de wijk in gegaan om informatie op te halen. We hebben dan ook veel bewoners uit Papendrecht gesproken”, meldt de politie.

De politie is er in ieder geval stellig over dat het bericht dat gedeeld wordt via sociale media enorm uit zijn verband is getrokken. “Natuurlijk blijven wij deze, en nieuwe informatie, verder onderzoeken”, vervolgt de politie. “Wij verzoeken dan ook iedereen om contact met ons op te nemen als u informatie heeft. En vooral geen opruiende berichten op sociale media te plaatsen en/of voor eigen rechter te spelen.”

Zodra er meer bekend is zal de politie samen met de gemeente Papendrecht alle betrokkenen informeren.

De meldingen op social media hadden betrekking op de wijk Wilgendonk. Daar zou een groep jongeren kleine kinderen bedreigen met een mes en zou er xtc uitgedeeld worden alsof het snoepjes zijn.

De politie is nog bezig met het onderzoek. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie