Afbeelding
Foto: stock
Cultuurfestival

'Onder den Sint Maarten' ook met Pinksteren open

Algemeen 135 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De art nouveau tentoonstelling 'Onder den Sint Maarten' is ook te zien op Tweede Pinksterdag.

In de voormalige directeurswoning van de Gasfabriek in Zaltbommel aan de Waalbandijk 2 zijn diverse ruimtes ingericht met art nouveau meubels en objecten. De tentoonstelling is ingericht door Stadskasteel Zaltbommel.

Productiecentrum
'Onder den Sint Maarten' was aan het eind van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw in Zaltbommel een belangrijk productiecentrum.

Cultuurfestival
Speciaal voor het Cultuurfestival Bommelerwaard heeft het Stadskasteel de tentoonstelling gemaakt en een bijzondere wandeling ontwikkeld langs belangrijke art nouveau gebouwen in de stad.

World Art Nouveau Day
Op 10 juni (Tweede Pinksterdag) is het World Art Nouveau Day. Nederland doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de viering van deze dag. Bezoekers kunnen tentoonstellingen bezoeken in onder andere Museum Meermanno en Museum de Mesdagcollectie in Den Haag, het Textielmuseum in Tilburg én in Zaltbommel. In diverse steden worden ook wandelingen langs Art Nouveau architectuur georganiseerd. Daarnaast zijn er lezingen, rondvaarten, muziek, een kunstveiling en een fotowedstrijd. Kijk voor alle activiteiten op: www.wereldartnouveaudag.nl

De tentoonstelling in Zaltbommel is tot en met 1 september te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Op Tweede Pinksterdag is de tentoonstelling ook van 13:00 tot 17:00 uur te bezoeken. De entree is 2,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie