• Rein van Willigen (links) interviewt Nico van Bockel.
• Rein van Willigen (links) interviewt Nico van Bockel. Foto: Janneke Boogaard

Nico van Bockel blikt terug op muziekgeschiedenis

Algemeen 444 keer gelezen

ZALTBOMMEL • "Die videoclips, da's niks. Live optredens vind ik veel beter." Gelukkig voor Nico van Bockel was er naast veel beeld- en geluidfragmenten ook echte muziek, zondag in De Poorterij. Zijn 'beschermeling' Rob Roemers gaf een kort verrassingsoptreden.

De kapel van De Poorterij werd zondag verruild voor de theaterzaal. Daar hoorden zo'n honderd Bommelaren hoe Rein van Willigen in gesprek ging met Van Bockel. Directe aanleiding is dat er een boek in de maak is over de popgeschiedenis van de Bommelerwaard. De geboren Kerkdrielenaar speelt daarin een grote rol.

Van Willigen ging op geheel eigen wijze aan de haal met het voorkeurslijstje dat Van Bockel vooraf had doorgegeven, en liet naast rock 'n roll ook de vaderlandse geschiedenis (Boudewijn de Groot, Dorus) en het internationale decor (de moord op Kennedy) de revue passeren.

Dat hij zelf nooit doorgebroken is en de muziek altijd een hobby is gebleven naast zijn werk als banketbakker, vindt Nico van Bockel niet erg. "De weekends waren voor de muziek. Het was alsof we elke week op schoolreisje gingen."

In het zondagmiddaggesprek komen binnenkort ook balletschooleigenares Paulette Willemse en burgemeester Peter Rehwinkel aan bod.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden