Afbeelding
Foto: HAS

Moeder en dochter nieuwe 'Hedelnaar van 't Jaar'

Algemeen 351 keer gelezen

HEDEL • Marietje van Krugten en haar dochter Annelies Scheij zijn de nieuwe Hedelnaar van 't Jaar.

Burgemeester Henny van Kooten maakte dit zaterdagavond bekend tijdens een gezellig Paardenmarktfeest in het dorpshuis Gelre's End.

Moeder Marietje van 78 en haar 56-jarige dochter zijn beiden actief bij de plaatselijke voetbalvereniging waar zij samen alweer meer dan vijftien jaar de kleedkamers schoonmaken.

Verder helpen zij bij de kindervakantieweek.

Roel Scheij

Annelies staat ook paraat om te helpen wanneer er acties in het dorp zijn voor haar neef Roel Scheij, die naar de Paralympics wil. Hoe serieus Annelies dit neemt bleek zaterdagavond tijdens het Paardenmarktfeest. Zij verliet het feest vroegtijdig om het toiletbeheer te doen bij herberg De Zwaan. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting El Toro die zich inzet om de droom van Roel te realiseren.

Andere genomineerden

De andere twee genomineerden waren Annie van 't Zand-van der Elst en Henry Stuiver.

Alle genomineerden ontvingen een oorkonde en een bos bloemen.

Medaille

De nieuwe Hedelnaren van 't Jaar kregen een medaille opgespeld door Van Kooten, een boodschappenkar van de Hoogvliet ter waarde van 100 euro en van de HAS (Hedelse Activiteiten Stichting) een bedrag van 300 euro dat zij mogen besteden aan een goed doel naar eigen keuze.

Het tweetal weet hier al een bestemming voor. De helft gaat naar de Stichting El Toro en de andere helft naar de voetbalvereniging die een nieuwe hogedrukspuit nodig heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden