• Er waren 95 deelnemers.
• Er waren 95 deelnemers. Foto: Popkoor Zinder

'Have it all' bij A Mee Zing Zinder

Algemeen 523 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Popkoor Zinder hield afgelopen zaterdag voor de tweede keer een openbare meezingdag in het Van der Valk Hotel in Zaltbommel.

Met 95 deelnemers was het bij voorbaat een succes. De dag zelf begon met een kop koffie en een kort en welluidend optreden van het koor. Daarna kregen alle deelnemers de partituur van een, ook voor het koor, onbekend én vrolijk nummer: 'Have it all' van Jason Mraz.

Vijf stemgroepen

Dirigent Stef Fennis maakte een verdeling in vijf stemgroepen en liet de stemmen warm worden met verschillende inzingoefeningen, waarna het echte werk begon: het instuderen van het nummer dat aan het eind van de dag deel ging uitmaken van de muzikale finale.

Workshops

Na het goed verzorgde lunchbuffet konden de deelnemers groepsgewijs drie workshops volgen: stemtechniek en ademsteun bij Elise Zijlstra, performance en tekstbeleving bij Carla Lagarde en een partijrepetitie bij Stef Fennis.

Kick

Daarna kwam iedereen weer bij elkaar voor een laatste repetitie van het gezamenlijke nummer. "Toen ik dat boekje met tekst en muziek zag, vroeg ik me af hoe we dat ooit op zo'n dag samen zouden kunnen zingen. Maar het ging steeds beter. En aan het eind van de dag klonk het als een klok. Daar kreeg ik echt een kick van", zegt een van de deelnemers. "Het was een geweldige belevenis. Er kwamen ook nog familie en vrienden luisteren, mijn vriend wist niet wat-ie hoorde! Het was een superdag!"

www.popkoorzinder.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie