Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe kas voor Zonnelied Ammerzoden dankzij Bluefield ICT Solutions

Algemeen 152 keer gelezen

AMMERZODEN • Bij de januaristorm was de kweekkwas van Het Zonnelied gesneuveld. Na een oproepje in Het Kontakt meldde zich een sponsor voor een nieuwe kas.

De kas wordt gebruikt door de mensen die bij Het Zonnelied voor dagbehandeling komen. Het zijn cliënten met Parkinson of niet aangeboren hersenletsel. De gehele dag door zijn zij bezig met hun therapie. Die bestaat uit fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en beweegtherapie. Ook is er een Parkinsonverpleegkundige aanwezig en een psycholoog. Op deze manier kan een cliënt langer thuis blijven wonen en wordt het ziekteproces goed begeleid.
 
Hele klus
Al snel na de spontane toezegging van Bluefield ICT Solutions uit Utrecht werd de kweekkas van twaalf vierkante meter afgeleverd bij Het Zonnelied. Na een enthousiast onthaal zijn de cliënten direct aan de slag gegaan met de opbouw ervan. Een hele klus, maar die kwam ook weer ten goede aan hun therapie.

Augurken
"Tekening erbij en na een aantal maanden bouwen stond de kweekkas. Grond erin en zaaien maar. De kweekkas staat nu weer vol met komkommer- en augurkenplanten. Hopelijk blijft het nog lang warm en kunnen we misschien binnenkort nog oogsten", zegt Marijke Stegeman van Brabant Zorg.

Feestelijke opening
Vrijdag is de kweekkas gezamenlijk met de aanwezige cliënten geopend door de directeur van Bluefield ICT Solutions. Er zijn speeches gehouden en het glas is geheven met iets lekkers erbij. Het was een feestelijke middag. Iedere cliënt heeft ervan genoten. Stegeman: "Via deze weg bedanken wij nogmaals de medewerkers van Bluefield ICT Solutions uit Utrecht voor deze fantastische gift."

Bluefield ICT Solutions ontwikkelt software die als doel hebben om de efficiency van bedrijven te verhogen. Het bedrijf focust zich hierbij op de software voor het geautomatiseerd registreren en beheren van medewerkers, bezoekers en aannemers en fysieke toegangsrechten tot specifieke gebouwen en gebieden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden