Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Mazzel

Algemeen Column 602 keer gelezen

Mazzel

Voor mijn werk trek ik geregeld door het vaderland. Het is een afwijking, ik weet het, maar overal waar ik kom, zoek ik naar uitingen van de regionale pers. En die lees ik dan ook. Weliswaar niet uitputtend maar toch.

Ik ben er van overtuigd dat een gebied baat heeft bij journalisten die zich bezighouden met hun eigen regio en daar op vakkundige wijze over schrijven. Natuurlijk, de rommelmarkt van Bruchem krijg je anders ook wel mee. Maar wie kan een beetje deskundig de regionale politiek verslaan en duiden? Voor de democratie is dat van levensbelang want als je bestuurders en politici niet in de gaten houdt, gaat het zo maar mis. Daar kennen we allemaal de voorbeelden van. Regelmatig zie ik krantjes die slechts gevuld zijn met advertenties en lezersbijdragen. Daar komt geen journalist aan te pas.

Onze regio is gezegend met maar liefst vier regionaal georiënteerde kranten. En dat werkt dan ook nog allemaal samen, bijvoorbeeld bij de laatst gehouden verkiezingsdebatten. (De Toren deed nu niet mee maar vroeger wel.) Ik heb de debatten meegemaakt en de voorbereidingen natuurlijk ook. Ik heb gezien dat het journalistieke werk gedaan wordt door gedreven mensen die erg goed op de hoogte zijn. Dat is niet vanzelfsprekend, dat is pure mazzel. Wij zijn enorme bofkonten. Laten we zuinig zijn.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden