Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment

Zakelijk 2.156 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Fien & Teun, de populaire kinderkarakters van Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf, kregen deze week een bijzonder eerbetoon voor hun tiende verjaardag. In de Keukenhof werd hun eigen roze Fien & Teun tulp gedoopt. 

De Fien & Teun tulp is ontstaan uit een samenwerking tussen Fien & Teun en kweker ‘Ligthart Bloembollen’. De familie Ligthart heeft jarenlang verschillende tulpen gekruist, tot deze kleur tulp eruit kwam. Deze gaat voortaan door het leven als ‘Fien & Teun tulp’. 

De komende jaren zal de kweker de tulpenbollen doorkweken, zodat deze uiteindelijk voor het brede publiek te verkrijgen is. Op dit moment staat de Fien & Teun tulp in bloei en is hij te bewonderen bij Keukenhof, maar ook bij de Fien & Teun parken: Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard.

Fien & Teun week op Keukenhof
Met het dopen van de tulp houdt de samenwerking tussen Fien & Teun en Keukenhof niet op. Van 29 april tot en met 3 mei bezoeken Fien en Teun de Keukenhof opnieuw. Zij vieren daar dan hun eigen Fien & Teun week. 

Tijdens deze week kunnen bezoekers van Keukenhof het boertje en boerinnetje in het echt ontmoeten en deelnemen aan oud-Hollandse spelletjesparcours.

Boek over Fien & Teun
Omdat zowel Van Hoorne Entertainment als de Keukenhof Holland beter op de kaart willen zetten, ontstond in 2022 de samenwerking tussen Keukenhof en Fien & Teun. De samenwerking bleek al snel een succes. Fien en Teun zijn al verschillende keren op bezoek geweest in Keukenhof en ook is er een Fien & Teun boek uitgebracht over tulpen: ‘Fien & Teun op Tulpenavontuur’.

Wat het moment extra feestelijk maakt, is dat het niet alleen een bijzonder jaar is voor Fien & Teun, maar ook voor Keukenhof. Zij vieren namelijk dit jaar hun 75-jarig jubileum.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden