• Nixon Fernades op weg naar de overwinning in Noordeloos.
• Nixon Fernades op weg naar de overwinning in Noordeloos. Foto: Richard van Hoek

Loop naar de Pomp: En dat is twee voor Nixon Fernandes

3 sep, 17:00 Sportt 652 keer gelezen

NOORDELOOS • Nixon Fernandes en Carla Ophorst hebben zaterdag de achtste editie gewonnen van de Loop naar de Pomp in Noordeloos, de zevende wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. Zij legden de drie ronden rond de historische dorpspomp, samen 10 kilometer lang, af in 32.21 en 39.03.

Nixon Fernandes liep vlak voor de zomervakantie zijn eerste wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit: de Lingewaalloop in Herwijnen. Die won hij, in een riant persoonlijk record. 'Dat smaakte goed', zei hij zaterdag lachend aan de finish in Noordeloos waar hij zijn circuitscore dus op twee uit twee bracht. De grote loper uit Poortugaal moest in de Loop naar de Pomp afrekenen met internationale concurrentie.

De nummers twee en drie van de middag kwamen namelijk uit Wallonië: Youssef Bouissane en Hamid Elmovaziz. De eerste van de twee Brusselaars spoot weg in de eerste kilometer, maar kon dat tempo niet lang vasthouden. Nixon Fernandes begon met iets meer beleid en had de koploper voor het einde van de eerste ronde weer te pakken. Na de eerste finishpassage liep Fernandes met zekere tred weg van zijn concurrenten.

Geen klassement
Geen nieuw PR dit keer, maar dat deerde niet. 'Ik had gisteren ook een wedstrijd gehad, dus dat zat er toch al niet in vandaag', stelde de winnaar. Fernandes stroomde te laat in om nog een klassement te lopen in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Van de drie grote kanshebbers op de overallzege ontbrak Henkjan den Braven in Noordeloos.

Cornelis Chatziioannou bleef zijn andere rivaal, Leendert van der Lugt, bijna een minuut voor, maar ze waren de nummers vijf en zes van de dag. 'Dus ik loop maar een punt uit', wist Chatziioannou. 'Dat maakt hij weer ruim goed als hij een van de volgende wedstrijden wint.'

Triatlon
Carla Ophorst was opgetogen over haar prestatie in Noordeloos. Anne Zijderveld kwam het vlotst weg, maar de ervaren Ophorst hield de meervoudig winnares van het Grote Rivieren Loopcircuit goed in zicht en wist: 'Anne had net een triatlon gelopen. Ik voelde me goed. Ik liep lekker. Het was wel warm vandaag, maar met de zomer die we hebben gehad zijn we wel iets gewend. Er zit alleen veel ambrosia in de lucht. Daar heb ik last van, maar ik had me daarop voorbereid. Met 39.03 ben ik heel tevreden.'

Achter Anne Zijderveld (39.25) was Annemarie Kersbergen de nummer drie bij de vrouwen in 40.33. Zij heeft nog één uitslag nodig in de laatste twee wedstrijden om haar winnende klassement veilig te stellen.

De laatste twee wedstrijden in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit zijn de Molenloop in Alblasserdam (6 oktober) en de Typhoonloop in Gorinchem (20 oktober). Alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op: www.avtphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie