Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Pim van der Marel klasse apart in Tienhoven

13 nov, 10:00 Sportt 1.045 keer gelezen

TIENHOVEN • Pim van der Marel heeft zaterdag in Tienhoven de derde wedstrijd van de RC Jan van Arckel-wintercompetitie gewonnen.

Op en rond camping De Koekoek was een uitdagend parcours uitgezet met langgerekte stroken grasland, strandpassages en de beklimming van de Lekdijk. Na een regenbui werd het glibberig, een extra moeilijkheidsgraad. Als extra attractie was een labyrint gemaakt: een mooi stukje werk van de parcoursbouwers.

Rustperiode
In de A-klasse heeft Max van Hoorne een rustperiode van enkele weken in zijn trainingsschema. De winnaar van de eerste twee wedstrijden was om die reden afwezig. Er ontstond al snel een kopgroep, die op het zand onderuit schoof en werd bijgehaald door Pim van der Marel (Lierop), die vanuit het achterveld was komen opzetten.

Het tempo van specialist Van der Marel bleek voor de rest niet te volgen. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) eindigde als tweede en de jonge Kjell Roerbag (Vuren) pakte de derde plek.

Verrassing
In de B-klasse (158 renners) verraste Theo Verspuij (Noordeloos). Hij troefde Leon Slingerland (Schoonhoven) en Ralf van Herwijnen (Almkerk) af.

Noa Stolk (Nieuwendijk) stond voor de derde keer op rij op de hoogste trede van het damespodium. Dieke van Wilgen (Arkel) volgde andermaal als tweede en Larissa Mesker (Noordeloos) bekroonde een sterke koers met het brons.

Lekke band
Pech hield Jens Bassa (Noordeloos) in de oudste jeugdcategorie van de zege af. Levi Terlouw (Hoogblokland) won, Bassa werd nog wel tweede. In de andere jeugdklassen ging de winst naar Victor-Hugo Brenders (Dongen), Rik Versloot (Hardinxveld) en Morris van der Dussen (Arkel).

Bij de meisjes wonnen Fenna Hoegee (Giessen), Elena Poppelaars (Sleeuwijk), Mae Cabaca (Vlaardingen) en Isis Versluis (Meerkerk).

Uitslagen en foto's
Alle uitslagen zijn te vinden op de website van RC Jan van Arckel

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 25 november in Nieuwpoort.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie