Afbeelding

Ellen Kooijman en Sebastiaan Visser clubkampioen SV Vridos

Sportt 592 keer gelezen

GIESSENBURG • Sebastiaan Visser en Ellen Kooijman zijn clubkampioen badminton van SV Vridos geworden.

De wedstrijden van de heren werden dit jaar onderverdeeld in 6 poules, waarvan 4 A-poules en 2 B-poules. In de halve finales kwamen Henry Houweling en Aron de Rooij en Sebastiaan Visser en Dick van Rosmalen tegenover elkaar te staan. De wedstrijden werden naast elkaar gespeeld en bleken zeer spannend. Aron wist uiteindelijk in drie sets van Henry te winnen. Bij Sebastiaan en Dick ging het gelijkop, maar toch wist Sebastiaan net in twee sets te winnen.

Dit betekende een finalewedstrijd tussen Sebastiaan en Aron. Sebastiaan Visser wist de titel te bemachtigen met 21-17 in de derde set. De heren B-finale ging tussen Ruben van Dijk tegen Tjeerd de Snoo. De eerste set verloor Tjeerd vrij ruim, maar hij kwam in de tweede set terug. Uiteindelijk moest hij in de derde set met 21-16 toch zijn meerdere in Ruben erkennen.

Dames
De dames waren dit jaar onderverdeeld in twee poules. Uit de eerste poule, met Ellen Kooijman, Iris Putters, Laura van Horik en Nadi de Rooij, kwam een duidelijke winnaar. Ellen ging door naar de halve finale, net als de nummer twee: Iris. De tweede poule, bestaande uit Marieke Boer, Babette de Graaf, Marlijn Kortschot en Bianca de Ruijter, stuurden Marieke als poulewinnaar en Marlijn als goede tweede naar de halve finale. Marieke streed in de halve finale tegen Iris. Hier won Iris de eerste set met 22-20 en de tweede set wat overtuigender, namelijk met 21-10. Ellen daarentegen wist met 21-14 en 21-10 van Marlijn te winnen, waardoor Ellen en Iris elkaar opnieuw tegenkwamen in de finale.

Ook dit werd een driesetter, waarbij de dames allebei een keer wonnen met 21-15, maar Ellen uiteindelijk net met 23-21 van Iris won in de derde set.

Jeugd
Bij de jongens ging de finale dit jaar tussen Huub Oosterling en Jules Braken. Kylian Bot werd in de poulefase al uitgeschakeld. In de finale wist Jules met 21-17 en 21-18 van Huub te winnen. De poule van de meisjes bestond uit Lynn de Bruyn, Claudia de Kreij, Mirthe Lock en Meike v/d Broek. Ook hier zaten weer driesetters tussen, maar in de finale kwamen Mirthe en Lynn elkaar tegen. Zij speelden in de poulefase een driesetter, maar in de finale wist Lynn met 21-15 en 21-13 van Mirthe te winnen.

Tijdens het jaarlijkse koppeltoernooi kwam Rob van Genderen bij de heren als beste uit en bij de dames was dit Laura van Horik.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden