Afbeelding

Loopcircuit halverwege met Krakelingenloop in Heukelum

Sport 237 keer gelezen

HEUKELUM • Het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 is bijna op de helft. De twaalfde editie van de Krakelingenloop in Heukelum wordt gehouden op 21 mei en dat is de vierde loop in de regionale wedstrijdserie van acht. Met kansen voor de deelnemers uit de omgeving, want er worden ditmaal geen internationale sterren verwacht aan de start.

De afgelopen jaren had De Krakelingenloop een internationaal deelnemersveld dat een garantie was voor scherpe winnende tijden. Zo liep de Vlaamse tweevoudig Olympiër Veerle Dejaeghere vorig jaar naar een toptijd van 34.17 en was de Keniaan Michael Mutai bij de mannen de winnaar van de afgelopen twee edities, met het parcoursrecord van 29.15 op zijn naam.

Geen grote namen
Dit jaar zijn er geen grote namen gestrikt op voorhand. Kans dus op eremetaal voor de regionale toppers in Heukelum. Voor lopers als Egbert Hooijkaas en Henkjan den Braven bijvoorbeeld, die bij de mannen het klassement van het loopcircuit aanvoeren na de eerste drie wedstrijden. En bij de vrouwen kan klassementsleider Vanessa Hartman mogelijk weer op concurrentie rekenen van Petra Sloots of Agnes Schipper.

De Krakelingenloop is een Atletiekunie-wedstrijd in de categorieën Msen, M35, M45, M55, Vsen, V35, V45 en voor recreanten. De wedstrijdloop gaat over 10 kilometer en begint om 15.00 uur. Daarnaast is er een recreatie- en bedrijvenloop over 5 kilometer met starttijd 14.50 uur. Vanaf 13.30 uur zijn er jeugdlopen voor 6 tot en met 12 jaar.

Start en finish liggen bij dorpshuis De Krakeling aan het Leyenburgplein 2a, waar deelnemers zich op de dag zelf ook kunnen inschrijven en waar de kleed- en douchegelegenheid is. Lopers kunnen zich al voorinschrijven tot en met 17 mei via: www.inschrijven.nl. Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden