• Bas Ottevanger op de voor Parijs-Roubaix kenmerkende kasseien. (foto: Roland Ottevanger)

Bas Ottevanger komt ten val in Parijs-Roubaix

Sport 430 keer gelezen

GROOT-AMMERS - Bas Ottevanger is zondag ten val gekomen in de wielerklassieker Parijs-Roubaix voor junioren. De renner uit Groot-Ammers reed de koers wel uit. Met de plaatsen 1 en 2 (Jarno Mobach en Nils Eekhoff) was de Nederlandse ploeg bijzonder succesvol in Frankrijk.

Parijs-Roubaix voor junioren is een Nations Cup-wedstrijd over 111 kilometer. Bas Ottevanger kwam goed voorbereid aan het vertrek: speciale 28 mm tubes op zijn fiets, dubbel stuurlint en nog wat andere aanpassingen.

Op de 'drie sterren' kasseienstrook bij Pavé de Tillov á Sars et Rosieres ging het echter mis. Rond de tiende plek in het peloton kwam een Noorse renner ten val. Hij nam Bas Ottevanger en enkele renners in zijn tuimeling mee.

De schade leek aanvankelijk mee te vallen. Bas zat redelijk snel weer op zijn fiets. Maar net op het moment dat hij weer aansluiting maakte bij het achterste deel van het peloton brak de brug van zijn zadel, die door de klap was beschadigd. Het wisselen van fiets verliep niet vlekkeloos, waardoor Ottevanger niet meer terug kon komen in de voorste gelederen.

Bas Ottevanger was wel vastbesloten Parijs-Roubaix uit te rijden. Hij reed ruim 65 kilometer alleen achter de overgebleven renners. Slechts een kleine 70 renners haalden de eindstreep op de wielerbaan in Roubaix.