WIK/Univé pakt volle buit in Meerkerk

Sport 85 keer gelezen

MEERKERK/GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft revanche genomen op Volley Meerkerk’95 2. De derby eindigde zaterdag in De Linde in 0-4. WIK/Univé stond in de eerste set als een huis. De ballen kwamen allemaal goed aan bij spelverdeelster Denise de Bruijn: 18-25. In de tweede set waren de bezoekers maar net op tijd bij de les. Na serviceseries van Marloes Ouderkerk en Nikki Borsje liet WIK/Univé de teugels namelijk vieren: 23-25. Arbitrale dwaling De derde set gaf bijna een ommekeer in de wedstrijd te zien. Volley Meerkerk’95 knokte zich terug van een 15-21 achterstand en als de eerste arbiter geen dwaling had begaan, had  de thuisploeg de set wellicht gepakt. Nu trok WIK/Univé na drie setpoints over en weer met 29-31 aan het langste eind. Daarmee was de derby gespeeld. Opluchting bij WIK en frustratie bij Meerkerk. Annemieke den Boer maakte in de vierde set met haar service het verschil: 21-25. Setverlies Ook de Groot-Ammerse mannenploeg kwam tot winst, maar moest wel een set aan Jola/Olympus laten (1-3). Tot 19-23 leek er in de eerste set geen vuiltje aan de lucht voor WIK. Een misser in de passing, twee niet verzilverde aanvalskansen en een rommelpunt later stond het echter weer gelijk. En WIK kwam zelfs niet met de schrik vrij: 26-24. Opportunistisch Aan het opportunistische powervolleybal van de ploeg uit Made had WIK/Univé ook in de tweede set de handen vol. Ditmaal werd het hoofd wel gehouden (25-23). Deel drie verliep het meest soepel, maar in de vierde set moesten de volleyballers uit Groot-Ammers andermaal hun rug rechten. Dat gebeurde ook. Via 23-25 werden vier punten in de tas gestoken.