Jarri Stravers beste streekrenner op NK

Sport 146 keer gelezen

EMMEN • Het NK-wielrennen op de weg heeft de regio Alblasserwaard zaterdag en zondag in Emmen geen podiumplaatsen opgeleverd. De achttiende plek van junior Jarri Stravers was de beste klassering.

De eliterenners koersten zondag lange tijd in de regen. Wouter Mesker (Noordeloos) en Robin Chaigneau (Vuren) kwamen achter elkaar als respectievelijk 65-ste en 66-ste over de meet. De nationale driekleur ging om de schouders van Mark Schreurs (Aalten).

Bij de junioren kwam er een ‘bekend’ gezicht op de hoogste trede van het podium. De Fries Marten Kooistra werd nationaal kampioen. Eerder dit seizoen won hij in Meerkerk de Omloop van de Alblasserwaard. Jarri Stravers (Groot-Ammers) werd achttiende, Rens Tulner (Lexmond) 50-ste en Bas Ottevanger (Groot-Ammers) 57-ste.

Bij de juniorvrouwen was er een 44-ste plaats voor Larissa Mesker (Hoornaar), Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) werd 34-ste bij de meisjes nieuwelingen en Stefan Verhoeff 23-ste bij de jongens nieuwelingen.

Omloop IJsseldelta

In de door Kirsten Wild gewonnen Omloop van de IJsseldelta, met start en finish in Zwolle, klasseerde Corine van der Zijden (Tienhoven) zich als zestiende en Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) zich als eenentwintigste.

In de Omloop van de Schermer werd Kelvin van den Dool zaterdag zestiende. Eerder in de week was hij al 22-ste geworden in Rhoon. Wouter Mesker kwam daar als 24-ste over de meet.

Voor Sportklasser Thijs Kros (Noordeloos) was er een twaalde plek in Scherpenzeel.