• Burgemeester Segers bracht zijn felicitaties over.
• Burgemeester Segers bracht zijn felicitaties over. Foto: Rick den Besten

Nieuwe motor voor meervoudig kampioen Simply Green: ‘Blijven winnen is ook een kunst’

Sport 5.232 keer gelezen

BRANDWIJK • Simply Green had een topseizoen. Maar dat is geen reden om achterover te gaan leunen. Deze winter wordt een nieuwe motor ingebouwd.

De puike prestaties van de Brandwijkse tractorpuller zijn ook gemeente Molenlanden niet ontgaan. Burgemeester Theo Segers kwam zaterdag zijn felicitaties overbrengen. “Jullie hebben een topprestatie geleverd en dat moeten we vieren.” 

Terecht natuurlijk, want Laurens den Boer en Marien den Besten werden afgelopen seizoen eerste in de nationale competitie, in de Europese competitie én ze pakten de Europese titel.

Meer vermogen en betrouwbaarheid
Simply Green timmert, met een vast team van zo’n vijftien man, al sinds 2007 aan de weg. De 4,5 ton SuperSport Topklasse is hèt domein van het groene gevaarte. Nieuw seizoen, nieuwe motor. En dus wordt er elke dinsdag- en donderdagavond en op zaterdag druk gesleuteld.

“Halverwege het afgelopen seizoen is de huidige motor gescheurd. Er komt nu een nieuwe in. Met hopelijk meer vermogen en meer betrouwbaarheid”, legt Laurens den Boer de lat hoog. “Want er ligt nog steeds een uitdaging. Blijven winnen is immers ook een kunst. Het is bepaald niet zo dat het elke wedstrijd ‘appeltje-eitje’ is.

Het nieuwe seizoen begint in maart 2024. Den Boer verwacht de meeste concurrentie van Secret of the Valley. “Concurrentie is alleen maar goed. Het is voor iedereen leuk als het spannend blijft.”

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Actiemarkt voor schoolplein in Nieuw-Lekkerland levert bijna 5000 euro op Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar ideale ontsluiting voor toekomstig verkeer Bleskensgraaf West Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
'Onderweg in Arkel is niet onveilig': maar Molenlanden deelt zorgen omwonenden met waterschap Nieuws 4 uur geleden

Download onze app