Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Verlies VC WIK en Volley Meerkerk'95

Sport 597 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • De vrouwenhoofdmachten van VC WIK en Volley Meerkerk'95 gingen zaterdag hard met 4-0 onderuit.

VC WIK kan tegen de hoogvliegers in de eerste divisie nog niet imponeren. Titelkandidaat Sliedrecht Sport 2 nam de punten mee: 19-25, 19-25, 13-25 en 23-25. "We krijgen wel kansen, maar maken onder druk teveel fouten", analyseerde coach Remco Reitsma.

Komende zaterdag spelen de Groot-Ammerse volleybalsters tegen hekkensluiter Scylla. "Een belangrijk moment voor ons", beseft Reitsma. "Als er al punten te verdienen zijn, moet het voor ons in dit soort wedstrijden gebeuren."

Orde op zaken
De WIK-mannen deden wat ze moesten doen tegen nummer voorlaatst NOVO: winnen. Daar zag het overigens aanvankelijk niet naar uit: 19-25. Maar in het vervolg stelde de thuisploeg orde op zaken: 25-21, 25-18 en 25-21.

VC WIK staat nu zesde in de tweede divisie C.

Foutenfestival
Voor tweededivisionist Volley Meerkerk'95 was het stuivertje wisselen met Havoc. In 'negatieve zin' weliswaar, want Havoc wipte over de geelzwarten heen. Meerkerk kwam in het Limburgse Haps niet in de wedstrijd. Ook de wissels konden het tij niet keren. Dankzij een stortvloed aan persoonlijke fouten zakte Volley Meerkerk'95 steeds verder weg: 26-24, 25-20, 25-16 en 25-18.

De mannen van Volley Meerkerk'95, die vijfde staan in de 1e klasse B, kregen in Rotterdam een pak slaag van koploper RVC/Libanon 2. De geelzwarten gingen er kansloos met 4-0 af: 25-14, 25-18, 25-14 en 26-24. Meerkerk kwam slechts moeizaam tot scoren, mede door voortreffelijk verdedigen van de beweeglijke Rotterdamse libero. De 4-0 nederlaag kwam hard aan in het Meerkerkse kamp.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden