Afbeelding

Meiden hebben op Het Gilde de techniek gevonden

Algemeen 313 keer gelezen

GORINCHEM • Het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem kan zich verheugen in een toenemende belangstelling van meiden in de techniek. Kwamen er op de druk bezochte Open Dag van woensdag 20 januari maar liefst 27 meiden een kijkje nemen, voor de meidendag van 27 januari hadden zich ook een mooi aantal van 22 meiden aangemeld.

Om zoveel mogelijk meisjes uit groep 7 en 8 in de gelegenheid te stellen, kennis te kunnen maken met het Gilde, had de organisator van deze dag, Wilma van der Stelt, het programma van de morgen naar de middag en avond verzet. Na een verwelkoming op het Gilde gingen de meiden per bus naar het bedrijf van Martine Both in Sleeuwijk om van deze oud-leerlinge in de installatietechniek van het Gilde te horen dat er ook voor meiden kansen liggen in de techniek. Martine heeft inmiddels haar eigen bedrijf.

Na een ontmoeting met deze ervaringsdeskundige, kregen de meiden op het Gilde een uitgebreide rondleiding en konden ze in het technieklokaal aan de slag met het maken van een alarmsysteem.

De leerzame middag en avond werd afgesloten met een gezellig etentje, waarvoor ook de ouders/verzorgers waren uitgenodigd.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen de 15 meiden die al op het Gilde zitten, er met ingang van het volgend cursusjaar weer een aantal 'collega's' bij.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie