Afbeelding

Koning Willem-Alexander bij Regionale Sociale Dienst AV

16 dec, 11:27 Algemeen 18 keer gelezen

GORINCHEM • Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD AV). Doel van het bezoek was inzicht te krijgen in het begeleiden van mensen naar werk.

Het bezoek van de koning startte met een gesprek over de verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Met werkgevers en samenwerkingspartners is onder meer gesproken over de aanpak van jeugdwerkloosheid en het creëren en behouden van techniek-onderwijs voor zowel de technische als maritieme sector in de regio AV.

Concrete voorbeelden van intensieve samenwerking tussen de RSD en samenwerkingspartners zijn School & Bedrijf, Behouden Vaart en het Jongerenteam van de RSD.

Aansluitend heeft de Koning gesproken met medewerkers over de wijze waarop zij in de praktijk  mensen begeleiden naar werk. Het werkbezoek werd afgesloten met een bijeenkomst van ketenpartners, wethouders, vertegenwoordigers van de ondernemingsraad en medewerkers van de RSD.

Reacties

?Na afloop van het bezoek waren de eerste reacties al te vinden op Twitter. Elisabeth van Leeuwen, wethouder in Giessenlanden, twittert: 'Wat een bijzondere ochtend! Z. M. de Koning kwam op bezoek bij de RSD. Leuk om hem iets te hebben kunnen vertellen over jeugdwerkloosheid.'

En Arie Donker, wethouder in Zederik: 'Heel leuk gesproken met Alexander. Onze koning is een gezellige gesprekspartner die heel veel weet en goed op de hoogte is.'

Beste van Nederland

De koning koos de RSD AV uit voor zijn bezoek omdat RSD AV in 2012 is verkozen tot beste sociale dienst van Nederland. De RSD AV begeleidt werkzoekenden tussen de 18 en 64 jaar naar een (bij voorkeur betaalde) baan. Andere mogelijkheden zijn het vinden van een juiste opleiding, werkgevers ontmoeten of werkervaring opdoen. Daarnaast begeleidt de dienst inwoners met betalingsachterstanden of schulden.

Het doel van RSD AV is het vergroten van kansen van werkzoekenden op de regionale arbeidsmarkt en het terugdringen van de werkloosheid in de arbeidsmarktregio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De dienst werkt samen met het bedrijfsleven, UWV, onderwijsinstellingen, de Avelingen Groep en andere partners.

Inzicht

Vorige maand bezocht de Koning samen met minister Asscher het UWV in Groningen, om ook daar inzicht te krijgen in het begeleiden van mensen naar werk. Voor de Nieuwjaarsontvangst van de Koning in januari 2015 worden onder meer vertegenwoordigers uit deze sector genodigd; mensen die andere mensen aan het werk helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie