• Bewoners van Open Vensters vermaken zich met 'campingspelletjes', zoals ballonnen overtikken.
• Bewoners van Open Vensters vermaken zich met 'campingspelletjes', zoals ballonnen overtikken. Foto: Anne Marie Hoekstra

Bewoners Open Vensters vermaken zich op camping De Koekoek

30 jun, 16:50 Algemeen 2 keer gelezen

TIENHOVEN • Bewoners van Open Vensters in Ameide brengen deze week zonnige uren door op camping De Koekoek in Tienhoven aan de Lek.

De hele laatste week van juni bezoeken wisselende groepen bewoners de grote tent die medewerkers van het woon-zorgcomplex hebben opgezet. Ook staat er een caravan die door vrijwilligers is opgeknapt en ‘aangekleed’.

Maaltijden
De bezoekers doen spellen met elkaar, helpen met koken, genieten van gezamenlijke maaltijden en proeven de campingsfeer. Onder leiding van een muziektherapeut wordt er ook gezongen.

‘Heel gezellig’
Marie van de Broek-Kortleve (92) geniet van haar dagje op de camping. “Het is heel gezellig. We zijn bij de Lek geweest en hebben pannenkoeken gegeten. Heerlijk! Jaren geleden hadden wij hier zelf een tent, dus er komen herinneringen boven.”

‘Mooie vrouwen’
Oege Wilstra (89) heeft het ook goed naar zijn zin. “We krijgen hier goed eten en drinken. En er zijn gezellige mensen.” Lachend: “Mooie vrouwen zijn er. En vandaag gaan we macaroni eten. Lekker.”

Bingo
Medewerkster Linda van Houten-Houweling: “We hebben deze week onder andere vakantiekaarten gemaakt, gewandeld en een potje bingo gespeeld. De thuisblijvers kunnen in Open Vensters de ‘campingroute’ door het huis lopen of met een van de vakantie-kletskoffers aan de slag.”

Caravan
De caravan verhuist aan het einde van de week naar het terrein van Open Vensters, waar hij nog enkele weken blijft staan. Linda: “We gaan de komende tijd allerlei activiteiten verzorgen bij de caravan.”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl

• Om beurten poseren bewoners van Open Vensters bij de caravan van het woonzorgcentrum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie