Afbeelding
Foto: Stock

Kinderclub Billy Boem start weer in Nieuw-Lekkerland

13 jun, 10:32 Algemeen 50 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In september start er weer een kinderclub Billy Boem in Nieuw-Lekkerland. Sociaal Team Molenlanden organiseert dit voor kinderen van 8 tot 12 jaar die extra steun kunnen gebruiken vanwege spanningen in het gezin of directe omgeving.

Bijvoorbeeld doordat ze een zieke ouder hebben, of een broer of zus die extra zorg nodig heeft. Ook kunnen kinderen steun vaak goed gebruiken als ze een scheiding of ruzies meemaken.

Bij Billy Boem worden in een groep met maximaal acht kinderen moeilijke situaties besproken. Ze leren vaardigheden om in te zetten bij wat ze allemaal meemaken. Kinderen kunnen minder goed omgaan met spanning en stress dan volwassenen. Betrekken bijvoorbeeld alles eerder op zichzelf.

“Een kind voelt zich snel schuldig en kan denken dat het door hem of haar komt dat papa of mama zo verdrietig is, ziek is of zoveel zorgen heeft”, vertelt Geeri de Jong van het Sociaal Team.

“Bij Billy Boem leren ze dat het nooit hun schuld is. Ze ontdekken dat zij niet de enige zijn bij wie het thuis soms anders gaat. En dat weten helpt.’ Door samen te kletsen en te spelen, door verhalen en knutselen leren we kinderen makkelijker met eigen emoties en de thuissituatie om te gaan. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld want dat maakt kinderen veerkrachtiger.”

Spanningsvolle omstandigheden raken iedereen binnen het gezin. Ook voor de ouders of verzorgers is er daarom een aantal bijeenkomsten. Zij leren samen met andere ouders wat zij kunnen doen om hun kind te ondersteunen. Er is aandacht voor opvoedkundige thema’s en hoe zij sensitief om kunnen gaan met hun kind. Ook is er alle ruimte voor gesprek en vragen.

Voor startdata, locaties en contactpersonen: www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen. Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie