Afbeelding
Foto: 123rf.com

In februari meer bekend over gewenste aanleg fietspad langs Tolsteeg bij Wijngaarden

Algemeen 455 keer gelezen

WIJNGAARDEN/SLIEDRECHT • Naar verwachting in februari komt er duidelijkheid over de mogelijke aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Tolsteeg tussen Sliedrecht en Wijngaarden.

Het gemeentebestuur van Sliedrecht heeft dan een overleg gepland staan met Waterschap Rivierenland, waarbij het onderwerp ter sprake zal worden gebracht. Dat heeft het college beloofd aan de fractie van het CDA in Sliedrecht, die al geruime tijd pleit voor een vrijliggend fietspad langs de Tolsteeg. Dat komt de veiligheid van het fietsverkeer tussen beide dorpen ten goede.

Enige tijd terug maakte Waterschap Rivierenland bekend dat de wegen in het werkgebied van het waterschap niet overgedragen zullen worden aan de gemeenten. Er waren enkele gemeenten, waaronder Molenlanden, die niet zaten te wachten op deze wegen en het daaraan gekoppelde onderhoud.

Het CDA in Sliedrecht vroeg zich af wat de afgelasting van de overdracht van de wegen voor gevolgen zou kunnen hebben voor de Tolsteeg en de wens om daar een fietspad aan te leggen. Het gemeentebestuur van Sliedrecht heeft laten weten dat het nog niet duidelijk is wat de gevolgen zijn, maar dat het onderwerp binnenkort besproken zal worden met het waterschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie