• Beeld van een eerdere snoeicursus.
• Beeld van een eerdere snoeicursus. Foto: Aangeleverd

Snoeicursus fruitbomen van Den Hâneker

Algemeen 630 keer gelezen

REGIO • In januari 2022 organiseert natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker weer een korte cursus over het snoeien van fruitbomen.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen en vormsnoei van jonge bomen. De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een praktijkzaterdag. Op woensdag 12 en 19 januari 2022 zijn de theorieavonden van 19.30 uur tot 21.00 uur, via een videoverbinding. Op zaterdag 22 januari is de praktijkdag van 09.00 tot 14.30 uur in Hei- en Boeicop. Voor het juiste gereedschap wordt deze dag gezorgd.

Naast de aanpak van achterstallig onderhoud komt ook het snoeien van scheuten één jaar na de snoei aan bod, evenals de aanplant- en vormsnoei van jonge bomen.

Gijsbert Pellikaan geeft de theorie en de praktijklessen. Hij werkt als medewerker bij Den Hâneker en is ecoloog en landschapsdeskundige. Ruim 25 jaar heeft hij als adviseur van Landschapsbeheer Zuid-Holland gewerkt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Er is plaats voor 16 deelnemers en de kosten bedragen 30 euro per persoon. Voor Den Hâneker-leden is dat 25 euro. Lid worden van Den Hâneker kan voor 30 euro per jaar. Voor meer informatie of aanmelding: info@denhaneker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden