Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweede ronde prikbussen in Molenlanden en extra prikstraat in Oud-Alblas

5 nov, 10:44 Algemeen 1.849 keer gelezen

MOLENLANDEN • Van dinsdag 23 november tot en met zaterdag 27 november staan er twee prikbussen in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Inwoners van Molenlanden en omgeving kunnen zich hier laten vaccineren. Naast de vijf eerder aangekondigde prikstraten kunnen inwoners op vrijdag 12 november ook naar de Beemd in Oud-Alblas voor een vaccinatie.

Na de grootschalige vaccinaties gaat de GGD voor de tweede keer dit jaar met de bus naar de inwoners toe. Dit om nogmaals de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier en ook zonder afspraak een vaccinatie te halen.

Dit kan uiteraard ook op een van de vele priklocaties in de omgeving. Onder andere in Gorinchem, Dordrecht, Nieuwegein en Tiel. Belangstellenden kunnen terecht op www.prikkenzonderafspraak.nl voor adres en openingstijden.

Dichtbij en zonder afspraak
De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Inwoners kunnen in de bus ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD.

Ook mensen met prikangst kunnen hier terecht. Op www.ikhebprikangst.nl kunnen mensen met prikangst ook vrijblijvend informatie krijgen. Naar schatting heeft ongeveer 35% van de Nederlanders last van prikangst. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Tilburg uitgewezen. Mensen met prikangst kunnen bij het bezoek aan de prikbus aangeven dat zij prikangst hebben, hiervoor is dan extra aandacht tijdens het vaccineren. In de bus kunnen inwoners kiezen uit BioNTech/Pfizer en Janssen.

Twee prikbussen
Van dinsdag 23 november tot en met zaterdag 27 november zijn er twee prikbussen in Molenlanden. De ene staat op de parkeerplaats bij de Spar aan de Waterlinie 62 in Nieuwpoort en de andere op de parkeerplaats bij de Aldi aan de Planetenlaan 80a in Nieuw-Lekkerland. Inwoners kunnen zonder afspraak tussen 09.00 en 16.00 uur terecht.

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen
Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

In Molenlanden zijn er op dit moment extra prikstraten waar inwoners zich kunnen laten informeren en vaccineren. Van 4 tot 10 november kan iedereen gratis en zonder afspraak in Molenlanden een vaccinatie halen. Vandaag en de komende dagen kan dit nog in Bleskensgraaf (vrijdag 5 november), bij de Lingehof in Arkel (maandag 8 november), Den Hoek in Hoogblokland (dinsdag 9 november), Bruisend Hart in Hoornaar (woensdag 10 november) en De Beemd in Oud-Alblas (vrijdag 12 november, extra toegevoegd).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie