• De opbrengst van de inleveractie in Molenlanden.
• De opbrengst van de inleveractie in Molenlanden. Foto: Politie

Onder meer pistool, kruisboog en twee messen ingeleverd in Molenlanden

23 okt, 10:19 Algemeen 307 keer gelezen

MOLENLANDEN • In de gemeente Molenlanden konden vorige week tijdens een landelijke inleveractie steekwapens en vuurwapens worden ingeleverd.

In elke gemeente was een inleverpunt van de politie. De inleveractie werd gehouden ter gelegenheid van de landelijke actie in de Week van de Veiligheid.

“Het is goed om te zien dat inwoners de mogelijkheid hebben aangegrepen om tijdens deze actie wapens in te leveren”, redeneren de gemeenten. “Elk ingeleverd wapen is er één. En hiermee is de regio veiliger geworden.”

Met de actie is er ook aandacht gevraagd en gekregen voor dit groeiend probleem. Landelijk worden meer wapens aangetroffen bij jongeren en jongvolwassenen. De gemeentes hopen dat de inleveractie heeft bijgedragen aan de bewustwording dat wapens niet de manier zijn om conflicten op te lossen.

Hieronder de resultaten per inleverpunt. Bij het inleverpunt in Hardinxveld-Giessendam zijn geen wapens ingeleverd. Dit kan te maken hebben met de beperkte openingstijden. Mogelijk hebben inwoners hun wapens in Gorinchem of Molenlanden ingeleverd.

In Molenlanden werden de volgende wapens ingeleverd (zie foto): 2 messen, 1 vilmes, 2 patroonhouder 9mm, 1 vuurwapen pistool, 1 imitatiepistool, 1 boog met pijlen en 1 soort kruisboog.

In Gorinchem werden onder meer 2 vlindermessen, 3 stiletto’s, 3 messen, 7 bajonetten, 4 vuurwapens (2x enkelloops geweer, 2x pistool), 3 granaten en 2 imitatiepistolen ingeleverd, evenals diverse kalibers munitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie