Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Molenlanden zoekt huiseigenaren voor Nationale Duurzame Huizenroute

20 sep, 11:21 Algemeen 170 keer gelezen

MOLENLANDEN • De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar inwoners terecht kunnen voor kennis en inspiratie rondom het verduurzamen van hun woning. De gemeente Molenlanden ondersteunt voor de eerste keer dit initiatief en zoekt huiseigenaren die hun ervaringen met onder andere isolatie, warmtepompen of zonnepanelen willen delen met buurtgenoten.

Dit kan door een huis als voorbeeld aan te melden op het platform en de ervaringen met duurzame maatregelen te omschrijven. En op 30 oktober en 6 november de woning open te stellen voor bezoekers.

Huiseigenaren die duurzame maatregelen in hun woning hebben toegepast, kunnen hun verhaal delen via de Duurzame Huizen Route. Ook kan men er voor kiezen om op 30 oktober en 6 november hun woning open te stellen voor bezoekers. Een herkenbaar verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil met duurzaam wonen.

“De verhalen zijn een waardevolle bron van informatie voor inwoners die van plan zijn, of al bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Naast een kijkje achter de schermen, biedt het bezoekers ook de mogelijkheid om het effect van de maatregelen in de praktijk te ervaren”, aldus wethouder duurzaamheid Teunis Jacob Slob.

Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis online aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie