Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gastles in stijl over Mission Belle op School met de Bijbel in Streefkerk

Algemeen 808 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/STREEFKERK • Donderdag 8 juli was het de dag voor de jaarlijkse terugkerende gastles voor de school die het Mission Belle Memorial langs de Lekdijk heeft geadopteerd.

Geheel in stijl arriveerden Evert de Bruin (bestuurslid van de Stichting) en zijn collega Bert de Jong in een originele Dodge Command Car: zeg maar dé Jeep voor officieren.

De gastles werd gegeven in het klaslokaal waar meester Koen Visser de scepter zwaait. Een docent met een zwak voor geschiedenis en zeker voor het Mission Belle Memorial aan de Lekdijk.

In de presentatie door Evert de Bruin werd aan de hand van prachtige dia’s het verhaal van de Mission Belle verteld. De inrichting van zo’n vliegend fort, de bewapening, de bemanning, de onfortuinlijke reis op 1 december 1943, de noodlanding op de Lek, de redding van 7 van de 10 bemanningsleden, hun gevangenschap en bevrijding.

Intrigerend was de schuchtere vraag van een leerlinge: ‘Waarom schoten ze op elkaar?’ Ja, waarom? Goede vraag voor de volgende gastles. Na afloop van de presentatie was er gelegenheid om de Command Car te bezichtigen en natuurlijk werd de gelegenheid benut voor het maken van een groepsfoto.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie