Afbeelding
Foto: Waterschap Rivierenland

Noordeloos niet in ANWB-Top 5 Mooiste dorp van Nederland

27 jul, 16:34 Algemeen 1.664 keer gelezen

NOORDELOOS • Noordeloos werd door de ANWB genomineerd voor de verkiezing van het mooiste dorp van Nederland, maar is in de einduitslag buiten de Top 5 gevallen.

Ongeveer 30.000 Nederlanders brachten hun stem uit op hun favoriete dorp of voegden een dorp toe aan de lijst. Daaruit rolde een lijst van 50 pareltjes van dorpen én een overduidelijke Top 5 van de allermooiste. Een jury bepaalt wie de winnaar gaat worden.

Noordeloos moest de volgende vijf dorpen voor zich dulden: Hollum (Friesland), Winsum (Groningen), Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant) en Urk (Flevoland). De volgorde is willekeurig, omdat de winnaar pas op 15 augustus bekend gemaakt wordt.

De dorpen werden onder meer beoordeeld op authenticiteit, ruimtelijke samenhang, levendigheid en de balans tussen groen en bebouwing.

In de Kampioen die eind augustus/begin september verschijnt staat alles over de Top 5, de fiets- en wandelroutes langs de Top 5 dorpen en een boek waarin de Top 50 mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. Hierin krijgt Noordeloos uiteraard dan weer wel een plaats!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie