• Het slaan van de paal, met v.l.n.r. Bregje, Leonard, Tibbe, Geesje, Jens, Anke en Arie de Leeuw.
• Het slaan van de paal, met v.l.n.r. Bregje, Leonard, Tibbe, Geesje, Jens, Anke en Arie de Leeuw.

Drie generaties De Leeuw slaan eerste paal bedrijfspand in Gorinchem

Algemeen 1.882 keer gelezen

GORINCHEM/HOORNAAR • Drie generaties 'De Leeuw' hebben vorige week in het bijzijn van collega's, familie en andere belangstellenden de eerste paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand van Arie de Leeuw bv.

Dit deden ze aan de Vlietskade 82 in Gorinchem, waar het Hoornaarse bedrijf in het najaar naartoe verhuist.

Als 23-jarige startte Arie de Leeuw in 1981 aan de Dorpsweg te Hoornaar. Na 38 jaar in Hoornaar is er nu een geplande verhuizing naar Gorinchem. De oude locatie werd te klein. Er zijn onvoldoende parkeerplaatsen voor de bussen en ook het magazijn werd te klein. Verder vragen melkmachines en melkrobots 24/7 service, wat niet meer passend is midden in de dorpskern.

De nieuwe locatie is aan de Vlietskade 82 te Gorinchem (een voormalige boerderij). Gorinchem ligt centraal in het werkgebied en is via de A27 en A15 goed bereikbaar.

Het woonhuis wordt opgeknapt. Leonard en Geesje, de tweede generatie in het bedrijf, gaan daar binnenkort wonen met hun kinderen Jens, Tibbe en Bregje. Er komt een nieuw bedrijfspand van ruim 1000 vierkante meter op een terrein van 7000 vierkante meter. Het pand is voorzien van een werkplaats, magazijnen, kantoren, een wasplaats en ruime parkeergelegenheid.

Aannemersbedrijf D. v.d. Dool uit Groot-Ammers hoopt het nieuwe pand in augustus op te leveren. Het is de bedoeling in oktober te verhuizen.

Op de foto staan van links naar rechts: Bregje, Leonard, Tibbe, Geesje, Jens, Anke en Arie de Leeuw.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app