• Burgemeester Dirk van der Borg.
• Burgemeester Dirk van der Borg.

Van der Borg erg blij met benoeming waarnemend burgemeester van Molenlanden

Algemeen 617 keer gelezen

MOLENLANDEN • Dirk van der Borg, de huidige burgemeester van Molenwaard, is erg blij met zijn benoeming tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeenten Molenlanden.

"Ik wilde graag nog doorgaan, dat had ik aangegeven. Maar het moet dan nog maar wel gebeuren", reageert Van der Borg. "Ik ben er erg blij mee dat het kan. De Alblasserwaard is inmiddels ons thuis geworden en ik had er niet aan moeten denken om te stoppen of te verhuizen."

De burgemeestersfunctie van Molenlanden is tijdelijk. Wanneer straks een nieuw gemeentebestuur gevormd is en de raad na 1 januari 2019 haar eerste vergadering heeft, gaat de nieuwe raad een procedure starten om een kroonbenoemde burgemeester aan te stellen (voor een periode van zes jaar).

Als alles volgens planning loopt, zal Van der Borg in het najaar van 2019 afgelost worden door de definitieve burgemeester van Molenlanden. "Of ik daar ook voor in ben? Die vraag is nu nog niet aan de orde. Eerst wil ik de functie van waarnemend burgemeester oppakken. Er is een nieuwe raad en er komt straks een nieuw college. Er is veel werk te doen. Daar heb ik zin in en energie voor. De verdere toekomst zullen we later wel zien. Ik vind het niet passend om daar nu iets over te zeggen."

Van der Borg is 63 jaar en is sinds september 2013 burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie